Cauți pliante ieftine, de calitate și realizate rapid? Ai ajuns unde trebuie!

Mai jos găsești lista de prețuri pentru cele mai populare tipuri de pliante și cele mai solicitate tiraje. Dacă dorești un pliant cu alte dimensiuni sau specificații tehnice, te rugăm să ceri o ofertă.

115 gr/mp 5000 bucăți 10000 bucăți 20000 bucăți 30000 bucăți 50000 bucăți 100000 bucăți
Pliant A4 900 lei 1650 lei 3100 lei  preț la cerere preț la cerere preț la cerere

Ofertele Simplu Print sunt personalizate și țin cont de o mulțime de criterii pentru ca fiecare proiect să fie dus la bun sfârșit în cele mai optime condiții.

*Prețurile nu includ TVA.

Completează formularul de mai jos și cere o ofertă acum!

Mulțumim pentru mesaj. A fost trimis cu succes.
A apărut o eroare la trimiterea mesajului. Te rugăm încearcă din nou.

Cum te pot ajuta pliantele să îți promovezi afacerea?

Cu ajutorul unui pliant îți poți prezenta într-un mod atractiv afacerea sau ofertele, cu un cost destul de mic. Pliantele permit introducerea unei cantități mai mari de informații decât flyerele și au în același timp prețuri mai mici comparativ cu alte materiale cum ar fi cataloagele sau broșurile.

Tipografia noastră realizează orice tip de pliante, de la pliante în formate standard, cum ar fi A4 îndoit în 3, A5 sau A4, până la pliante cu dimensiuni și forme atipice. Oferim servicii tipografice la cele mai înalte standarde de calitate și lucrăm cu echipamente performante, de aceea pliantele noastre au o calitate impecabilă. În același timp, înțelegem că timpul și bugetul sunt importante pentru tine și ne străduim să livrăm fiecare comandă în cel mai scurt timp posibil și la un preț mic.

Mai sunt pliantele relevante în era Internetului?

Aceasta este o întrebare care se pune frecvent, în condițiile în care promovarea online capătă amploare din ce în ce mai mare. „Cu siguranță!” este răspunsul nostru. O persoană nu are cum să ignore un pliant primit pe stradă. Chiar dacă îl aruncă imediat la gunoi sau îl pune în poșetă și uită de el, acesta este util pentru că, fie și pentru câteva secunde, a captat atenția potențialului cumpărător, care a reținut numele firmei, logo-ul acesteia și oferta comunicată. Zilnic ne lovim de mii de anunțuri online care vor să ne vândă ceva, iar interacțiunea cu un pliant, fiind una fizică, poate să capete mai mult impact față de cea digitală.

Ce dimensiuni pot avea pliantele?

Dacă ai decis deja că ai nevoie de un pliant, este momentul să alegi formatul acestuia.  Cele mai des întâlnite tipuri de pliante sunt: A4 îndoit în 3 (a cărui dimensiune împăturită este de aproximativ 10 x 21 cm), A4 împăturit în 2 (care împăturit are dimeniunea A5) și A3 împăturit în 2 (care, atunci când este împăturit, are dimensiunea A4).

Așa cum spune și numele, acest pliant este practic o coală A4 îndoită în 3, astfel încât se ajunge la o dimensiune finală de aproximativ 10 x 21 cm. Îndoirea se poate face în formă de Z sau de U.

Pliantul A5 este realizat tot dintr-o coală A4, dar aceasta este îndoită în două, astfel încât formatul final este de aproximativ 15 x 21 cm. Spațiul total disponibil pentru prezentarea informațiilor este practic identic cu cel de la pliantul A4 îndoit în 3, dar cele două tipuri de pliante sunt potrivite pentru diferite situații, în funcție de modul în care sunt structurate informațiile. Dacă ai mai multe secțiuni de introdus (de exemplu, trebuie să prezinți un număr mai mare de produse sau servicii, ai mai multe oferte sau ai un meniu cu mai multe coloane), formatul A4 îndoit în 3 va fi mai potrivit, pentru că permite împărțirea conținutului în blocuri mai mici și aranjarea acestora în funcție de necesități. În cazul în care conținutul este mai compact și nu poate fi împărțit în secțiuni mai mici, este recomandat formatul A5.

Acest pliant este realizat dintr-o coală A3, îndoită în 2, ajungând în acest fel la un format finit de dimeniunea unei coli A4. Acesta este un format mare, care permite introducerea unei cantități mari de informații. Este un format potrivit în cazul în care dorești să realizezi un material mai amplu, care să impresioneze, dar în același timp vrei să păstrezi un control strict asupra costurilor. Poate fi folosit ca variantă alternativă la broșura de prezentare a companiei sau a unui produs, fiind ideal pentru cazurile în care vrei să îți prezinți afacerea în fața altor firme sau unor posibili clienți mai importanți.

Pe lângă aceste formate, se pot realiza numeroase alte tipuri de pliante, cu dimensiuni atipice și diferite tipuri de îndoituri. Dacă vrei o abordare mai creativă, contactează-ne pentru a găsi împreună varianta ideală!

Cum alegi hârtia și finisajele pentru pliante?

Când vine vorba despre alegerea suportului pe care vom tipări (a hârtiei/ cartonului din care va fi realizat pliantul), este important să evaluăm cu atenție raportul cost/ beneficiu. La Simplu Print poți să tipărești pliante pe diverse tipuri de hârtie mată sau lucioasă, cu greutate cuprinsă între 90g/mp și 300g/mp. Recomandarea noastră este de a opta pentru o hârtie mai ușoară și, implicit, mai ieftină dacă vrei să tipărești pliante într-o cantitate foarte mare, pe care să le distribui în spații aglomerate, către o varietate de persoane, iar pentru comunicare B2B, în care ai nevoie doar de o cantitate mică de pliante, să optezi pentru o hârtie mai elegantă, mai pretențioasă, deci cu o greutate mai mare (cum este hârtia de 300g/mp). Pentru a da un aspect mai elegant, premium, pliantului tău, poți opta și pentru laminarea (plastifierea) acestuia cu o folie mată sau lucioasă și chiar pentru lăcuirea selectivă a elementelor mai importante.

Designul pliantului

Designul pliantului este probabil cel mai important factor care contribuie la crearea unui pliant atractiv, însă acesta merge mână în mână cu calitatea tiparului și a hârtiei – un pliant cu un design neinspirat, chiar dacă este imprimat la cea mai înaltă calitate, nu va crea o impresie extraordinară, la fel cum un design foarte frumos își va pierde din impact în cazul în care calitatea printului lasă de dorit.

Sfatul nostru – apelează la un profesionist care să îți facă designul pentru pliant.

Simplu Print nu este doar o tipografie, ci îți oferă o întreagă gama de servicii, printre care și servicii de grafică și design, pentru ca tu să primești produsul final pe care îl dorești. Tu ne spui ce vrei să conțină pliantul, iar noi îi dăm viață: transpunem într-un design creativ imaginea pe care o ai deja în minte despre cum ar trebui să arate pliantul ideal pentru afacerea ta și ținem cont de cele mai bune practici care se aplică în cazul materialului tău.

Vom concentra ideile esențiale în elemente cheie de pe pliant și vom atrage atenția asupra acestora prin imagini și mesaje scrise într-un mod aparte. Din experiență, putem să venim cu idei de grafică în funcție de mesajele transmise, tipul de afacere, publicul-țintă și canalele de distribuție. Uneori o grafică prea complexă poate fi prea mult. Alteori o grafică simplă nu spune nimic. Scopul final este de a transmite ideea din acel pliant, de a vinde o poveste și de a atrage potențialii cumpărători să devină clienți fideli afacerii tale. Poate că unele persoane ar considera că este vorba doar de un simplu pliant, însă la Simplu Print vei primi un concept îmbrăcat, din toate punctele de vedere, într-un mesaj de promovare care să se ridice la nivelul așteptărilor tale, în bugetul pe care ți-ai propus să îl aloci.

Cât costă un pliant?

Prețul unui pliant depinde de caracteristicile acestuia:

  • dimensiunea și forma pliantului
  • tipul și grosimea hârtiei (cu cât hârtia este mai groasă, cu atât este mai scumpă)
  • cantitatea comandată (cu cât comanzi mai multe deodată, cu atât mai puțin costă fiecare bucată)

Cauți pliante ieftine și de calitate? Vezi prețurile aici!

Tiparul offset vs tiparul digital

Dacă ești la fel ca majoritatea clienților noștri, vei dori trei lucruri atunci când plasezi o comandă la tipografie: viteză, calitate și un preț foarte bun. La Simplu Print le poți avea pe toate, însă trebuie să cunoști câteva detalii tehnice, pentru a-ți planifica cât mai bine comenzile și pentru a putea beneficia de calitate, dar și de cel mai bun preț pentru pliantele tale.

Tiparul offset poate fi o soluție excelentă pentru toate aceste lucruri, dar nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Imprimarea offset este excelentă pentru tiraje mari, tipărituri de înaltă calitate și costuri unitare mici. Dar dacă ești în căutarea unui timp de execuție foarte scurt sau a unor tiraje mici, tiparul digital este mai potrivit. Tiparul digital este un proces utilizat pentru a crea printuri de calitate fotografică direct dintr-un fișier digital. Acest proces este asemănător cu tipărirea pe care o faci acasă sau la birou cu ajutorul unei imprimante laser, dar diferența este că o tipografie folosește echipamente profesionale, care produc calitate superioară.

Timpul necesar pentru imprimare este unul dintre principalii factori pe care îi luăm în calcul atunci când decidem dacă vom folosi tiparul digital sau offset. Dacă ai nevoie de pliante foarte rapid, atunci tiparul digital este cel mai potrivit, deoarece, cu ajutorul acestuia, pliantele pot fi realizate imediat, în timp ce procesul de imprimare offset implică mai multe operațiuni, precum producția plăcilor, ceea ce face ca acesta să dureze mai mult.

Imprimarea offset produce printuri de înaltă calitate, cu linii clare și culori vibrante, dar și tiparul digital produce calitate la fel de bună, dacă echipamentele folosite sunt performante. La Simplu Print, indiferent de procedeul de imprimare folosit, poți fi sigur că pliantele tale vor arăta excelent.

Cantitatea (numărul de bucăți) este al doilea factor important de care ținem cont atunci când decidem dacă vom folosi tipar digital sau offset. Tiparul digital este potrivit atunci când vrem să producem un număr mic de bucăți (câteva sute), deoarece tiparul offset implică costuri fixe, cum ar fi cel de producere al plăcilor, care, dacă este împărțit la un număr mic de bucăți, crește foarte mult costul unitar. Pe de altă parte, dacă vrem să producem un număr mare de bucăți (mii sau zeci de mii), tiparul offset este mult mai avantajos, deoarece costurile fixe se împart la un număr foarte mare de bucăți, devenind nesemnificative, spre deosebire de tiparul digital, la care nu obținem economii prea mari indiferent cât de mare ar fi cantitatea tipărită. De aceea, dacă prețul pliantelor este un factor foarte important pentru tine, este bine să îți planifici comenzile cât mai bine, astfel încât să faci economii cât mai mari. De exemplu, dacă știi că vei avea nevoie de pliante pe termen lung și dacă conținutul acestora nu se va modifica, nu comanda câteva sute de bucăți o dată la două-trei luni. Comandă câteva mii, care te vor costa doar puțin mai mult. Acestea îți vor ajunge o perioadă mai mare de timp, iar economiile pe care le vei face vor fi foarte mari.

Vrei să știi cât costă un pliant? Vezi zici prețurile pentru cele mai utilizate tipuri de pliante sau contactează-ne pentru o ofertă personalizată!

Cum pregătesc fișierul pentru tipar?

Fișierul pentru tipar este cheia pentru a ne asigura că materialul tipărit va avea cea mai bună calitate, indiferent de metoda de tipărire aleasă. Înainte de a plasa o comandă, este important să verifici că acesta respectă câteva reguli:

  • Cel mai bine este să trimiți fișierul în format PDF. Acesta este un format universal, care se poate deschide și afișa corect, indiferent dacă tipografia utilizează Adobe Illustrator, Corel Draw sau un alt program de grafică.
  • Pentru o redare optimă a culorilor, folosește spațiul de culoare CMYK.
  • Nu folosi fonturi foarte mici sau linii foarte subțiri. Vizualizează fișierul pe ecran la dimensiunea reală și eventual fă un print de test pe o orice imprimată ai la dispoziție, pentru a vedea dacă textul este suficient de mare pentru a putea fi citit.
  • Nu pune textul și elementele importante prea aproape de marginea fișierului, deoarece acestea ar putea fi tăiate. Lasă un spațiu de siguranță de câțiva milimetri între acestea și marginea documentului. În plus, adaugă încă 3-5 mm de grafică de jur împrejurul documentului (această zonă se numește margine de tăiere sau bleed).

Cât durează producția pliantelor?

Timpul de producție depinde de tiraj, modalitatea de imprimare folosită și finisaje. La Simplu Print, ne străduim întotdeauna să vă oferim cel mai scurt timp de livrare posibil, chiar și în acceași zi!

De ce sa aleg sa produc pliantele la Simplu Print?

Pentru că suntem rapizi, oferim calitate excelentă și un preț foarte bun. Contactează-ne pentru ofertă!