Procesul propriu-zis de tipar offset înseamnă că se va transfera cerneala lichidă de pe placa tipografică, pe o altă suprafață (intermediară – de regulă, cilindrul cauciucat) și apoi pe hârtie. Materialele trebuie pregătite un timp mai îndelungat aici, față de tiparul digital. Aici trebuie realizate anumite filme și matrițe.

Tiparul digital a apărut ceva mai târziu decât tiparul offset. La acesta nu se mai folosesc matrițe și totul este computerizat. Este mai accesibil ca preț dacă ne referim la materiale de dimensiuni mici și medii și la cantități mici. De asemenea, este permisiv în realizarea de modificări ori de câte ori este necesar.

Dacă vă întrebați care este cea mai bună soluție pentru comanda dumneavoastră de materiale de print, cel mai bine ar fi să vă gândiți la câteva aspecte: ce dimensiuni va avea fiecare material în parte, care este tirajul, în cât timp ar trebui să fie gata, care este bugetul. În mod normal, se spune că tiparul offset este ieftin pentru tiraje cât mai mari și cu cât acestea scad, cu atât ar crește și prețul per exemplar. Așadar, pentru cantități mici cel mai bine ar fi să alegeți tiparul digital. Dar dacă este vorba de câteva bannere stradale foarte mari, atunci merită folosită tot varianta cu tiparul offset.

Aveți dubii chiar și după o documentare îndelungată? Atunci puteți veni la Simplu Print și vă vom ajuta să alegeți varianta de tipar potrivită nevoilor dumneavoastră.